Pasul 1: Măsurați dimensiunea camerei
Dimensiunea camerei este crucială atunci când cumpărați o nouă unitate de aer condiționat. Acesta definește puterea necesară pentru a răci perfect încăperea, fără a suprasolicita sau cheltui prea mult. Luați o rolă de măsurat și aflați suprafața totală în metri pătrați (m2 ) a casei dumneavoastră. Din fericire, nu este un test de matematică, așa că o cifră aproximativă va fi suficientă.
Sfat: Înălțimea medie a tavanului este de 2,5 m, dacă aveți un tavan mai mic sau mai înalt, nu uitați să luați în considerare acest lucru, deoarece este posibil să aveți nevoie de un aer condiționat mai puternic sau mai puțin puternic.
Pasul 2: Definiți alți factori
Locuința dvs. se încălzește excesiv în zilele de vară, pentru că este expusă direct la soare? Sau locuiți confortabil la umbra unor copaci mari? Locuiți într-un climat cald și umed? Aveți o izolație adecvată și ferestre de calitate? Sunt plafoanele foarte înalte? Câte persoane locuiesc în gospodărie? Există surse suplimentare de căldură în casă?
Aceștia sunt doar câțiva factori suplimentari care pot afecta (și vor afecta) temperatura camerei în timpul zilelor cruciale de vară. Așadar, acestea trebuie luate în considerare atunci când se cumpără un nou sistem de aer condiționat. Faceți o listă cu tot ceea ce influențează temperatura camerei din casa dumneavoastră.
Pasul 3: Calculați capacitatea AC pentru casa dvs.
Capacitatea de climatizare se măsoară de obicei în BTU sau kW. Poate că ați văzut deja aceste informații pe dispozitive, dar de câte aveți nevoie?
Pentru o încăpere mică, de aproximativ 10-14 m2, 7.000 BTU (2 kW) va funcționa foarte bine. Pentru o cameră de dimensiuni medii, de aproximativ 30 m2 , veți avea nevoie de o capacitate de răcire de aproximativ 9.000-12.000 BTU (2,6kW-3,5kW), în timp ce pentru spații mai mari, de 40-50 m2 , ar trebui să investiți într-un aparat de aer condiționat cu o capacitate de 10.000-24.000 BTU (5,0-7,0 kW).
Acesta este doar un punct de plecare. Vă amintiți toți ceilalți factori pe care trebuie să-i luăm în considerare, cum ar fi clima, oamenii, expunerea directă la soare etc.? Toate acestea măresc necesarul de BTU. Adăugați 400 BTU pentru fiecare persoană (peste 2) și încă 2.000 BTU dacă o cameră are multe ferestre și este expusă la soare toată ziua. Dacă aerul condiționat este destinat bucătăriei, adăugați 2.000 BTU, în timp ce dacă intenționați să îl instalați în subsol sau într-o cameră mai rece, scădeți aceeași cantitate. Folosiți judecata dumneavoastră pentru toți factorii de pe listă. Uneori nu va fi simplu, așa că încercați să faceți tot ce puteți.
Pasul 4: Alegeți tipul corect de AC
Acum că știți care este puterea de răcire de bază necesară, este timpul să aflați ce tip de AC vi se potrivește cel mai bine. De obicei, veți avea de ales între aparatele de aer condiționat divizat și cele portabile.
Cei mai mulți oameni optează pentru un aparat de aer condiționat divizat. Acesta este format din două dispozitive separate - unul este montat în interior și unul în exterior. Aceste dispozitive sunt mai eficiente și pot fi folosite pentru a răci suprafețe mai mari, deoarece au o capacitate de răcire mai mare, de până la 12.000 BTU (3,5 kW) și chiar mai mult. Noile modele, cum ar fi Hisense Energy Pro Plus, oferă o mulțime de funcții practice, inclusiv control WiFi de la distanță, setări inteligente de confort, flux de aer optimizat cu Funcție antivirus și îl puteți folosi chiar și pentru încălzire în cele mai friguroase zile de iarnă, când temperatura exterioară scade până la -25°C. Aceasta este o alegere perfectă dacă doriți să îmbunătățiți temperatura ambientală generală a locuinței. |