Pregătiți-vă aerul condiționat pentru vară - Hisense

Pregătiți-vă aerul condiționat pentru vară

4.3.2022
Pe măsură ce lunile devin tot mai calde și vă pregătiți pentru căldura verii, nu uitați să vă verificați aerul condiționat. Este important să-l pregătiți de pe acum, pentru ca acesta să nu cauzeze complicații când veți avea nevoie urgentă de el. Având grijă periodic de aparatul dvs. de aer condiționat, veți putea preveni alte daune și costuri mari inutile ulterior. Deși puteți face multe singuri, vă recomandăm să contactați periodic un profesionist pentru activitatea de mentenanță.

Verificați unitatea externă

Dacă nu ați utilizat aerul condiționat pe timpul iernii și îl păstrați acoperit pentru a preveni intrarea de crengi și frunze în unitatea dvs., nu uitați să eliminați husa. În general, aparatele de aer condiționat sunt fabricate pentru a rezista la diferite condiții meteo, așa că acoperirea acestuia când nu este utilizat nu este necesară. Cu toate acestea, husa poate prelungi durata de viață a aparatului, protejându-l de obiecte ce pot cădea în interiorul acestuia.

Verificați unitatea

Unitatea este segmentul aerului condiționat situat în exterior. Verificați-o bine și asigurați-vă că aceasta și zonele din jur sunt curate și ordonate. Această acțiune va preveni intrarea obiectelor nedorite și compromiterea funcționării. Scoateți din priză aparatul și verificați dacă toate cablurile sunt în stare bună. Asigurați-vă că nu sunt cuiburi în unitate, că nimic nu este desprins și că nimic nu este rupt sau corodat. În cazul în care constatați că instalația electrică este compromisă, contactați un profesionist.

Curățați sau înlocuiți filtrele

Temperatura recomandată a camerei pentru a obține cele mai bune rezultate și pentru a vă menține sănătoși este 24°C. Aerul condiționat este foarte bun la a vă ajuta să o mențineți în acel punct. Aerul condiționat Hisense are mai multe funcții care vă vor face locuința nu doar confortabilă, ci și sigură și un mediu de lucru extraordinar. De exemplu, acesta filtrează calitatea aerului absorbind mirosurile neplăcute, substanțele dăunătoare și mai mult praf decât alte filtre. În plus, distruge peste 95% din bacterii și adaugă aromă și vitamina C, ceea ce îmbunătățește calitatea aerului și oferă beneficii sănătății și pielii. 

Curățați țeava de drenaj

Pentru a vă menține aerul condiționat la starea de funcționare optimă, asigurați-vă că țevile de drenaj nu sunt înfundate. Vă puteți curăța țeava de drenaj cu oțet sau detergent de vase și apă. Pentru a vă asigura că țevile de drenaj nu se înfundă, se recomandă să le curățați periodic.

Verificați termostatul

Dacă nu aveți unul sau suspectați că cel pe care îl aveți nu funcționează cum trebuie, aveți în vedere să actualizați termostatul înainte de sosirea valului de căldură! Această acțiune vă va îmbunătăți confortul în interior și vă va ajuta să economisiți energie și bani.

Verificați trapele de aer

Asigurați-vă că nu sunt blocaje în fața ventilatoarelor, pentru ca aerul să poată circula liber prin locuința dvs. și să o poată răcori.

Setați pe modul de răcire

Dacă ați utilizat aerul condiționat pentru încălzire în lunile mai reci, asigurați-vă că schimbați pe modul răcire și setați temperatura care vi se potrivește cel mai bine. Temperatura recomandată pe timp de vară este între 22 și 24 de grade Celsius.

De asemenea, puteți citi: